Annons

Falcons föll knappt igen

Inför hela 575 åskådare i Landskrona Idrottshall bjöd Falcons idag på propagandainnebandy i lite dryg en halv period. Orutinen skulle emellertid åter spela laget ett spratt och när fulltid ljöd, lyste det 5-7 på matchtavlan.

Falcons var inledningsvis blixtranda farliga och ledde efter knapp nio spelade minuter med 3-0. Seriefavoriterna Göteborg tvingades till en tidig timeout och med hjälp av två Falconsutvisningar var man åter med i matchen. Ett rungande stolpskott av Falcons för dagen bästa spelare Nicklas Lidholm vid ställningen 3-2 är typiskt för den otur som nu grinar mot laget. Istället för 4-2 får göteborgarna ta över allt mer och när 3-3 för ovanlighetens skull kontras in är det på inget sätt orättvist.

Annons
 

Falcons tränare pratade innan matchen om vikten ett fungerande försvarsspel något som trötta spelare missade vid ett par avgörande tillfällen i slutperioden.
Fem minuter in i period fixar brödraparet Nyth 3-4 när Johan hittar en omarkerad Fredrik vid bortre stolpen. Enkel styrning i mål. Falcons replikerar ganska omgående när Fredrik Glans med ett rappt skott kvitterar till 4-4.

Med fem minuter kvar kommer så dagens stora försvarstabbe när gästernas Daniel Karlander oattackerad får ta köksvägen in med bollen. Att Falcons endast hade två formationer att gå runt på var chansning som inte höll. Inte heller hade man turen med sig när man i slutminuten lät målvakt Daniel Lind kliva av planen till förmån för en extra utespelare. Göteborg hann med att göra båda 4-6 och 4-7 i tom bur innan Stefan Zyszczak tröstmålade till 5-7 i slutsekunderna.

Greken återvänder
Unga Falcons kommer dock snart att tillföras lite välbehövlig rutin, när ”den gamle Greken” Michael Henriksson återvänder efter att ha varit utlånad till Förslöv.
– På senare tid har han varit en poängmaskin där och en nytänd Michael kommer att tillföra stabilitet i vårt spel, hoppas tränare Patric Johansson.

Henke på tapeten även i Landskrona
Avslutningsvis noterar vi att TV4 Sport gör en ändring när det gäller söndagens tv-match. Att det nu blir Helsingborg-Jönköping som kommer att sändas kommenterar de båda Falcons tränarna på följande vis.
– Henke kommer att tillföra mycket till Helsingborg. Inte direkt på plan men i truppen kommer det bli en ordentlig skärpning när man får en spelare med sådana ledaregenskaper, säger Patric Johansson

Innebandystjärnan Niklas Jihde har lovat att sitta sargvakt om Henke gör mål i Superligan.
Vi får hoppas att Henke gör ett mål. Då får Jidhe gärna komma hit om vi får Helsingborg i DM, utlovar Patric Johansson och chansen att fotbollsstjärnan nätar finns.
Henrik Larsson är en av de bästa innebandyspelare jag sett, säger tränarkollegan Fredrik Cardell om än för det rör sig om ett par decennier sedan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser