Annons

Tema rasism och fördomar på Nova

I kväll arrangerar Fält och Fritidsgruppen en kväll på Ungdomshuset NOVA med temat Rasism och Fördomar. Arrangemanget är ett samarbete mellan Fält och Fritidsgruppen och organisationen Ungdom mot Rasism, som är Sveriges största antirasistiska organisation.
–  Under kvällen kommer det att hållas två större workshops i stora salen, meddelar Jenny Furali.
 Klockan 19.30 kommer Carl Wennerstrand som tidigare varit aktiv i NS-rörelsen, Riksfronten och Vitt Ariskt Motstånd att berätta om hur han hoppade av och lämnade livet som rasist och antisemit. Klockan 21.00 kommer vi att visa dokumentären av filmaren Viktor Nordenskiöld – En som alla, alla som en och utifrån den diskutera fördomar. I övrigt kommer vi ha öppna diskussionsrum där vi tillsammans diskuterar ämnen så som; rasism, budskap i musiken, identitet och tillhörighet samt fördomar. Vi hoppas på en trevlig kväll med många bra diskussioner där ungdomarna utmanas och utvecklas, avslutar Jenny Furali från Fält- och fritidsgruppen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser