Annons

Möt Ung Cirkör!

På lördag har alla barn i ålder 7-12 år chansen att bekanta sig närmre med Ung Cirkör.

Ung Cirkör är Cirkus Cirkörs ungdomsensemble. De är 15 killar och tjejer i åldern 9-17 år som tränat länge och kräver att få stå mycket på scen. Under 2008 har de turnerat med sin fartfyllda föreställning BOX. Man har synts på TV, festivaler, events, både inomhus och utomhus.

Annons
 

Vi ville från början inspirera de yngre att träna mer målmedvetet kring en föreställning. Nu har vi efter 7 år förstått att våra ungdomsartister också inspirerar både stora och små via sina föreställningar och med sin unika gruppsammanhållning, säger Jesper Nikolajeff, konstnärlig ledare och regissör och menar att behovet av yngre artister med ett eget uttryck har ökat i det svenska kultur- och nöjeslivet.

Många är de artister som börjat i Ung Cirkör. Flera har redan gått ut cirkushögskolor och alla har gått vidare till Cirkusgymnasiet. Intresset är så stort att vi skulle kunna skapa flera liknande grupper om vi hade resurser. Cirkus är stort!, poängterar Jesper Nikolajeff.

I samband med föreställningen informerar Jesper Nikolajeff om satsningen Min Stad Flyger som är en gemensam satsning mellan Cirkus Cirkör och Landskrona och är tänkt att involvera hela Landskronas kultur- fritids- och föreningsliv. Det blir också utrymme för att bolla idéer kring satsningen samt efter föreställningen får barnen prova på cirkus med Ung Cirkör.

GA-hallen imorgon, lördag, kl. 14.00 är tidpunkten som gäller för alla som vill uppleva Ung Cirkör och BOX.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser