Annons

Det händer i helgen

Det kan knappast ha undgått någon att det i veckan var 150 år sedan Selma Lagerlöf föddes. Den världsberömda författarinnan är temat för söndagens program på museet och i  sammanhanget vill vi passa på att tipsa om vår egen sida ”Selma Lagerlöf fick sitt genombrott i Landskrona”.

Julmarknads kick-off
Samtidigt som IK Wormos 13-årslag är i Göteborg och spelar utomhuscup så börjar så smått alla julmarknader komma igång på allvar. På tal om Selma och julmarknader så håller Landskrona Syförening af år 1872 sin traditionsenliga julmarknad i Församlingshemmets stora sal på lördag mellan 10-12.
– Här kan besökarna köpa lotter med vackra julhandarbeten och matkorgar som vinster samt gissa dockans namn. Tillfälle ges även att inhandla hemlagat och hembakat av olika slag och som förtäring vid kaffeserveringen. Högsta vinsten i det stora lotteriet utgörs av ett handquiltat sängöverkast. Som vanligt går överskottet från försäljningen bl a till en julfest och en bussutflykt till våren för äldre och ensamma i Landskrona, hälsar Kerstin Halldin, ordförande i Landskrona Syförening af år 1872, det vill säga samma förening som en gång Selma Lagerlöf var medlem i.

Annons
 

Nedan finner du alla tips kommit oss tillhanda om vad som händer i helgen!

Fredag
10.00 – Julmarknad i Gamla Kassan
15.00 – Julmässa på Örenäs slott
19.00 – Tema rasism och fördomar på Nova – Läs mer>>
20.30 – The Spirit of New Orleans på Strand – Läs mer >>

Lördag
10.00 – Julmarknad i Gamla Kassan
10.00 – Landskrona Syförening af år 1872 håller traditionsenlig julmarknad i Församlingshemmets stora sal
11.00 – Julmässa på Örenäs slott
14.00 – Ung Cirkör framföra BOX i GA-hallen – Läs mer >>
15.15 – Falcons – Göteborg i Idrottshallen
20.00 – Tveklöst bra drag blir det när FourHeads spelar rock och blues på Speakers Corner

Söndag
10.00 – Julmässa på Örenäs slott
11.00 – Julmarknad i Gamla Kassan
13.00 – Selmasöndag på museet – Läs mer >>
15:30 – Julkonsert med Landskrona Stadsmusikkår
17.00 – Lejonet – Diö i Karlslunds ishall
18:00 – Julkonsert med Landskrona Stadsmusikkår

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser