Annons

Tvarko Matanovic ny tränare i AIF

Efter år av kortsiktiga lösningar på tränarsidan väljer Asmundtorps IF nu att satsa långsiktigt.
– I dagarna blev det klart att vi knyter Tvarko Matanovic som ny tränare för  a-laget på ett 6-årskontrakt, säger Magnus Sjöblom i föreningen.

Det har talats om spelarflykt från klubben sedan planerna på ett samarbete med BoIS grusades och på höstens frivilliga träningar har det varit få för att säga någon som tränat.
– Vi har haft stor omsättning när det gäller spelare. Exempelvis var det åtta nya spelare inför denna säsong och tidigare har det sett ut ungefär likadant. Jag utesluter inte att det blir en del nya ansikten även nästa år men än så länge är det bara Billy Magnusson som nu blir tränare för BBK, som lämnat.

Annons
 

Med en smått makalös slutspurt lyckades Asmundtorps IF hålla sig kvar i division 2, efter att ha legat under ”strecket” i stort sett hela säsongen.
– Vi kan i och med detta glädjas över att vi behåller vår status som andra lag i kommunen och är ett skyltfönster för spelare till framtida elitfotboll, menar Magnus Sjöblom.

Med det förslag på serieindelning som ligger kommer Asmundtorp att spela i division 2 Västra Götaland.
 
Att man nu binder upp Tvarko Matanovic, som förövrigt varit j-lagstränare i klubben de gångna tre åren, fram till och med 2014 ser Magnus Sjöblom som en lång och kvalitativ satsning.
Med Tvarko som tränare gör vi en långsiktig satsning som sträcker sig sig hela vägen ner genom ungdomsavdelningen, där det kommer att satsas på utbildning av ledare och spelare, säger han och berättar att det nu utöver A- och j-lag finns P16, P14,  P12, P10, P9, P8, P6, F14 och F13 i föreningen.
– Vi har i år  haft en stagnation på ungdomssidan men redan till nästa år hoppas på fler lag och medlemmar.

En turbulent säsong på många plan börjar lida mot sitt slut och även om det skulle bli avhopp med spelare, sportchef och styrelseledamöter så ser Magnus Sjöblom med stor tillförsikt på framtiden.
– Vi måste naturligtvis rätta oss efter de resurser som finns men vi ska nog klara få ihop ett slagkraftigt lag till division 2.  Dessutom kommer organisationen att stärkas med nya styrelsemedlemmar, där flera redan tackat ja, vid nästa årsmöte. För den nya styrelsen blir det prioriterande att skapa en stabil ekonomisk plattform för framtiden samt att visa delaktighet och närvaro i verksamheten.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser