Annons

Landskronahem och Heimstaden i stor fastighetsaffär

Till en kostnad av runt 55 miljoner kronor stärker allmännyttiga Landskronahem sin ställning i centrala Landskrona genom en ny strukturaffär, den här gången med Heimstaden.

Affären innebär att Landskronahem köper tio fastigheter med 150 lägenheter av Heimstaden. Bland annat utmed Ödmanssonsgatan och Tranchellsgatan på Öster, men också två fastigheter på Väster, på Timmermansgatan och Fröjdenborgsgatan.
– Eftersom vi redan har en hel del fastigheter i de här kvarteren så får vi nu en bättre överblick och ambitionen är att höja standarden på fastigheterna, förklarar Landskronahems vd Göran Jingborg och Heimstaden köper samtidigt fem fastigheter med 50 lägenheter i centrum på Stora Norregatan och Borgmästargatan.
– Det är i kvarter där vi redan har fastigheter och genom köpet kan vi effektivisera vår verksamhet, berättar Patrik Hall på Hemstaden och tillägger att företaget nu går in i en fas av konsolidering.
– Vi köpte vårt första bestånd i Landskrona för två år sedan och därefter köpt ytterligare två mindre bestånd. Nu är det inte aktuellt att köpa fler fastigheter i Landskrona, i stället kommer vi att koncentrera oss på att rusta upp de fastigheter vi redan äger, poängterar han och tillägger att man bara i år plöjt ner runt 20 miljoner kronor på renoveringar.

Annons
 

För Landskronahems vidkommande innebär affären att man nu äger större delen av kvarteret Neptun utmed Ödmanssongatan och Regeringsgatan och ambitionen är att ta ett samlat grepp över området.
– Vi kommer att fortsätta med arbetet som påbörjades i kvarteret Juno, men det är inget som sker över en natt. Ambitionen är att lyfta upp standarden till den nivå som gäller i dag, understryker Göran Jingborg och betonar att det för Landskronahems del också handlar om att förstärka närvaron i centrum. Och säkert är fler affärer att vänta i framtiden, inte minst med tanke på den oro som finns på finansmarknaden.
– Vi är öppna för fler affärer och har en nödvändig beredskap, men för dagen är inget klart, avslutar Göran Jinborg.

De fastigheter som Landskronahems förvärvat är fem fastigheter i kvarteret Neptun på adresserna Ödmanssonsgatan 2 och 10, Regeringsgatan 8 och 14 samt Östergatan 85. Dessutom fastigheterna på Tranchellsgatan 81 och 41, Fröjdenborgsgatan 11, Bryggaregatan 20 samt Timmermansgatan 19 och 21.
De fastigheter som Heimstaden köpt ligger på adresserna Borgmästargatan 8, Stora Norregatan 10 och 17 samt Viktoriagatan 4 och 6.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser