Annons

Borstahusen – minnenas strand – Ny bok om fiskeläget släpps

I dagarna har en ny bok om Borstahusen kommit ut. För mer än 40 år sedan skrev Hugo W. Pettersson förlagan till boken utifrån tidigare publicerade tidningsartiklar. Men Hugo hann inte ge ut den innan han avled 1974.

Nu har Folk och Bygds redaktion varsamt redigerat Hugos texter.
– Eftersom manuskriptet bygger på tidningsartiklar som tillkommit under flera år har Hugos texter inte kunnat undgå upprepningar. I sin iver och sin kärlek till ämnet har han även ibland blommat ut i texten så att den blivit tungläst, säger Calle Sundewall för Folk och Bygd.
– Resultatet av redigeringen tror vi säkert att Hugo skulle känna igen sig i och samtidigt hoppas vi att dagens läsare skall finna läs- och upptäckarglädje i hans berättelser.

Annons
 

Som vanligt när Folk och Bygd ger ut något läggs mycket kraft på bilderna. På nästan varje sida i boken finns en bild av det gamla Borstahusen.
– Tillsammans med Hugos text och bilderna möter vi ett Borstahusen för länge sedan, fiskargubbarna som efter ett långt liv till sjöss ser nya tider nalkas och fiskargummor som inte längre behöver dra sina rullebörar ner till Landskrona. Hugos berättelse balanserar mellan den gamla tiden och början till den med nya värderingar och påfund, avslutar Calle Sundewall.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser