Annons

Nytt rån mot Danielas

Den 14 november 2007 rånades Danielas Spel och Tobaksbutik på Eriksgatan och igår, ganska exakt ett år senare, var det dags igen. Vid 18.40-tiden på måndagskvällen gick en man in i butiken hotade kassören med ett pistolliknande föremål och tilltvingade sig en mindre summa pengar.
En kumpan stod utanför butiken och höll vakt under den korta tid rånet ägde rum.
– Rånaren inne i butiken uppges ha varit i 20-25 årsåldern, cirka 170 centimeter lång och smalt byggd. Han hade på sig mörka träningsbyxor och en militärfärgad halvlång jacka i parkasmodel med pälskantad kapuschong, säger kriminalkommissarie Conny Jarnerus och berättar vidare.
– Han var inte maskerad men hade kapuschongen uppe under rånet.

Även mannen som höll vakt uppges vara cirka 170 centimeter lång. Han var enligt uppgift slarvigt klädd i svart jacka och grå träningsbyxor.
– Eventuellt så var mannen utanför något eller några år äldre än rånaren inne i butiken.

Annons
 

Enligt vittnesuppgifter ska en av gärningsmännen troligtvis ha varit inne i butiken minuterna innan rånet.
– Mycket tyder på att han var inne för att rekognosera. Han var då klädd i en lila munktröja och köpte lite småsaker. Därefter gick han ut och återkom nästan omedelbart men då med jacka på.

Efter att ha fått pengarna försvann de båda från platsen till fots.
– När de lämnat butiken så försvann de in på Säbygatan i riktning mot Stora Norregatan. Väl där slutar spåren, säger Conny Jarnerus som dock har stort hopp om att ringa in gärningsmännen.
– Vi har så pass bra signalement att jag tror att vi kommer att lyckas. Är det någon som sett något som kan ha med rånet att göra så är det bara att höra av sig till polisen i Landskrona eller Helsingborg, säger kriminalkommissarien och avslutar.
– Vi har ärendet i Helsingborg just nu men troligtvis kommer vi att skicka över allt till Landskrona under dagen.

Brottet rubriceras som grovt rån.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser