Annons

Niklas Karlsson på valsedel till Europaparlamentet

Socialdemokraternas förtroenderåd fastställde i helgen sin valsedeln till Europaparlamentsvalet. Ett enigt förtroenderåd ställde sig bakom listan som toppas av Marita Ulvskog. På tolfte plats bland de trettio namnen hittar vi Niklas Karlsson från Landskrona.
Med tanke på våra fem mandat idag så är det knappast någon valbar plats jag hamnat på, säger han till Landskrona Direkt.

Landskronas oppositionsråd Niklas Karlsson har inga större planer på att göra Europakarriär.
Nej, det var väl så att man ville ha två namn från Skåne på listan så det är inte aktuellt att jag ska flytta till Bryssel. Dit får jag åka på semester. Jag tänker absolut inte köra någon krysskampanj.

Annons
 

Som du säger så finns det bara ytterligare en skåning med på valsedeln, Hillevi Larsson från Malmö. Partiet har uppenbarligen stort förtroende för dig. Innebär detta att du satsar på riksdagen 2010?
– Nej, min plats är här i Landskrona.

På torsdag planerar majoriteten i Sveriges Riksdag att godkänna Lissabonfördraget, något som kan betecknas som EU:s nya grundlag. Krav på en folkomröstning har avvisats trots att fördraget innehåller flera kontroversiella punkter så som att  EU:s lagar alltid gäller före Sveriges lag och att spelreglerna på den svenska arbetsmarknaden försätts ur spel.
– Eftersom irländarna redan sagt  nej i en folkomröstning anser jag att vi kunde väntat med beslutet i Sverige då det inte hinner genomföras innan det är dags för Europaparlamentsvalet. Samtidigt ska man ha klart för sig att man måste vara nästintill professor i juridik för att sätta sig in i Lissabonfördraget, avslutar Niklas Karlsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser