Annons

Äcklig disciplin fällde Falcons

Med ett äckligt disciplinerat försvarsspel som grund kunde gästande Slätafly Flyers besegra Landskrona Falcons med minst möjliga marginal 4-5.
Inför matchen låg smålänningarna på en fjärdeplats med Falcons skuggade på platsen bakom.
Jämt var det också målmässigt i lördagens drabbning men sett till bollinnehavet var Falcons överlägsna.

Slätafly gjorde inte många ansatser till att anfalla men i matchens första powerplay rullade man upp Falcons och kunde gå upp till en 1-0 ledning.

Annons
 

Gästernas tålamod och samlade spel höll på att ge utdelning när Falcons åter drog på sig en utvisning i slutet av perioden. Skott i ribban och stark press utmynnade i en snabb kontring där Fredrik Glans kunde slå in det psykologiskt viktiga 1-1 målet i numerärt underläge med endast 22 sekunder kvar av perioden.

När sedan Mathias Andersson stänkte in 2-1 efter en dryg minuts spel i andra trodde många att det ska lossna för hemmalaget. När sedan Falcons får chans att spela powerplay sex minuter in i perioden trodde man att rycket ska komma. Istället skapade man ingenting. Halvvägs in i perioden utnyttjar gästerna snabbt när Carl Nilsson slarvar i uppspelsfasen och med ett enkelt dragskott förpassas bollen upp i nättaket.

Gästerna fortsätter visa prov på effektivt försvarsspel och luriga frislagsvarianter där man bland annat träffa klockrent i stolpen strax innan det är dags att kontra in 2-3.

Även Falcons har ramträffar innan Mathias Andersson kan göra sitt andra mål för dagen sedan han varit på hugget efter en målvaktsretur.

I slutet på andra var det gästernas tur att göra ett psykologiskt viktigt mål. Nu valde Slätafly dessutom att kopiera Falcons bedrift med ett snabbt mål i början på tredje perioden. Detta sedan man denna gång utnyttjat ett nytt misstag, denna gång när Stellan Roth tappar klubban gör man 36 sekunder in i perioden 3-5.

När sedan Falcons notoriska poängmaskiner Andreas Svensson och Carl Nilsson saknar skärpan i avsluten hjälper det inte att Joackim Magnusson reducerar till 4-5. Det sista tio minuterna förblir mållösa trots att det då presterades det bästa spelet.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser