Annons

Unikt bolagsbildandeHSB och Landskronahem köper Neeska magasinet

HSB Landskrona och Landskronahem köper gemensamt Reinhold Landskrona AB:s tre fastigheter.

 Därmed får en klassisk fastighet i Landskrona, Neesska magasinet, ny ägare.
Att det i Swedbank finns en stabil hyresgäst i fastigheten har gjort den här affären intressant för oss, framhåller Göran Jingborg, vd i Landskronahem och Kenneth Håkansson, vd i HSB, Landskrona, i en gemensam kommentar.

Annons
 

Pilotprojekt
Fastighetsaffären är unik, för första gången bildar de två dominerande aktörerna på bostadsmarknaden i Landskrona, ett gemensamt bolag.
Tidigare har vi samarbetet i projektutveckling, bland annat när det gällde bebyggelsen av Nyhamn, förklarar Göran Jingborg i Landskronahem.
Med det nya gemensamma bolaget närmar sig de båda bostadsbolagen varandra ytterligare.
– Man kan se det som ett pilotprojekt, menar Kenneth Håkansson i HSB, Landskrona.
– Ingen av oss utesluter ett fortsatt samarbete på andra områden.

Det nybildade bolaget köper aktierna i Reinhold Landskrona AB av Reinholds Fastigheter för ungefär 7,5 miljoner kronor.
Samtidigt tar vi över bolagets tillgångar och skulder.
Den nu genomförda uppgörelsen omfattar inte bara förvärvet av fastigheten Eriks Dahlberg 16 (i vilket det rödteglade fyravåningshuset ingår) på Järnvägsgatan-Nygatan utan även fastigheterna Lommen 1 på Prästgatan samt Landora 1-3 i hörnet av Gjörloffsgatan-Gröna Gång.
– Totalt rör det sig om 45 lägenheter samt den cirka 1 500 kvadratmeter stora banklokalen, upplyser Kenneth Håkansson.

Lägenheterna i Neesska magasinet skall genomgå en total renovering.
– Fastigheten befinner sig i ett enormt dåligt skick, bland annat läcker det från taket, förklarar Kenneth Håkansson.
Renoveringen kommer därför att bli omfattande.
– Vi skall byta tak och stammar, sätta in nya fönster och nya badrum, berättar Göran Jingborg. Vidare skall de stora lägenheterna högst upp i huset delas upp i mindre.

Att den klassiska Landskronafastighet nu får en rejäl ansiktslyftning och nya ägare är något som inte minst Swedbanks kontorschef Lars Engert gläds åt.
Vi är mycket glada över att fått nya ägare till den fastighet där vi bedriver vår verksamhet. Vi ser enbart fördelar med den här fastighetsaffären Äntligen kan vi börja blicka framåt när det gäller att utforma vår framtid i lokalerna. I flera år har vår planering hämmats av ägarfrågan för fastigheten. Nu ser vi fram emot ett intressant och fruktbärande samarbete med den nya ägarkonstellation, HSB och Landskronahem. Med dessa bolag har vi dessutom en mycket stark samsyn att tillsammans utveckla centrum av Landskrona, vilket självfallet kommer att underlätta vårt arbete med att planera inför framtiden.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser