Annons

Reklamsöndag på museet

Svenskarnas relation till reklam kan beskrivas som en form av ”hatkärlek”.
– Viss reklam gillar vi, viss reklam älskar vi att hata, säger Marie Grusell som i en ny avhandling presenterar svenskarnas syn på reklam i medier.

I och med den pågående reklamutställningen Reboot och den nyöppnade verksamheten Rum för Reklam presenterar Landskrona Museum en föreläsning med fokus på reklam. Marie Grusell är verksam som forskare och lärare vid Institutionen för journalistik och masskommunikation på Göteborgs universitet. Hennes avhandling ”Reklam – en objuden gäst”, har fått stor genomslagskraft. Bland annat användes hennes forskningsresultat av reklambyrån Forsman & Bodenfors i en stor utomhusreklamkampanj för Göteborgs Posten.

Reklam finns överallt! Vi möter den i staden, på landet, hemma och på jobbet. Vi är också själva reklambärare, bland annat genom trycket på matkassen vi bär hem och märket vi har på våra kläder. Var och hur vi möter reklam har betydelse för vad vi tycker om den. Reklamexponeringen ökar hela tiden; under de två senaste decennierna har mängden mediedistribuerad reklam i Sverige fördubblats.
– Det är viktigt att vi lär oss mer om vilken betydelse medierna har för våra uppfattningar om reklam, menar Marie Grusell.

Vad tycker vi om reklam? Var möter vi helst reklam och hur påverkar den oss egentligen? Dessa frågor och många fler kommer hon att ge oss svar på under sin föreläsning på Landskrona Museum med start klockan 15.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser