Annons

Företag storsatsar och expanderar

Landskronaföretaget BECE Ljudproduktion ändrar namn till Tech 4 Event.
Efter drygt 15 år i branschen anpassar vi nu namnet för att bättre spegla vad vi gör i dag, säger Björn Carlsson, VD och grundare till företaget.
Företaget har idag fyra anställda men räknar med att växa rejält inom en snar framtid.
Namnet ger oss rätt plattform från vilken vi nu satsar på att växa vidare. Både geografiskt och personellt. Mina förhoppningar är att vi inom fem år ska ha anställt 20-30 nya medarbetare.

Devisen, det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke, passar väl in på Björn Carlsson.
Det är nu man ska satsa. Vi gasar för fullt, finanskris eller ej. Ärligt talat har vi inte märkt av den. Det är klart att en del drakar typ Volvo och Ericsson under en kort period nu kommer att dra ner på sina stora event. Men de är snart tillbaka på banan.
 
Även om företaget nu ska försöka växa i regionen Lund, Malmö och Helsingborg så kommer basen fortfarande vara i Landskrona.
Läget är utmärkt. Vår satsning innebär att en stor kompetens inom området samlas lokalt, vilket gynnar både kommun och företag i närområdet. Vi kommer nu att fokusera ännu mer på Öresundsregionen och sysselsätta tekniker, ljus-, ljud-, och bilddesigners samt projektledare.

Annons
 

Vad är det då som skiljer Bece från Tech 4 Event?
– Vi har bland annat tagit fram ett helt nytt koncept för upplevelser. Vår lösning bygger på avancerad teknik som förstärker upplevelsen genom att attrahera flera av våra sinnen samtidigt. Den mänskliga hjärnan har betydligt större förmåga att ta emot information om den stimuleras av flera intryck samtidigt vilket är vetenskapligt dokumenterat, säger Björn Carlsson och bjuder in stans församlade presskår i salongen på Landskrona Teater.

Häftig entré
Med Rammsteins Feuer Frei dånande ur högtalarna, rök, fyrverkerier och ett häftigt ljusspel hissas Björn ner från taket i en specialgjord ställning. Labero-varning på den entrén. Han hakar enkelt av säkerhetskarbinen och går fram till ett podium.
Tekniken används nu framgångsrikt av våra kunder vid olika presentationer. Det ger en maximal upplevelse exempelvis om en VD gör en sådan entré.

Nu vänder sig företaget inte enbart till andra företag utan man satsar även på att nå ut i det offentliga rummet.
– Det kan innebära att man gör promenaden till en extra upplevelse genom avancerat ljud-, bild-,  och ljusspel på gator och i parker. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. På detta sätt lockas en bredare publik att ge sig ut på kvällarna. Vilket i sin tur skapar trygghet genom att fler invånare i alla åldrar vistas ute, menar Björn Carlsson och berättar att startskottet blev när man vann en tävling och fick göra i en ljussättning i stadsparken i Malmö i projektet By Light.
– Det uppdraget har gett oss stor uppmärksamhet i Malmöregionen och redan har vi många nya intressenter, säger Björn Carlsson.

Trots en redan nu diger referenslista finns det ett arrangemang Björn Carlsson är lite extra sugen på att få vara med och styra upp.
– Till Landskronas 600-års jubileum skulle jag villa göra något alldeles extra, avslutar Björn Carlsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser