Annons

Arbetsförmedlingen förbereder inför varsel

På Arbetsförmedlingen i Landskrona är man väl förberedd inför varslet av de drygt 100 anställda som får gå från Haldex under kommande vår.
Så fort vi vet vilka som kommer att varslas så kommer vi ut till företaget för att informera, säger Camilla Rejdvik Pålsson, chef på Arbetsförmedlingen i Landskrona.

– Vi kommer att erbjuda de varslade att skriva in sig hos oss direkt. Det finns ingen anledning att vänta. När vi träffas kommer vi även att informera om läget på arbetsmarknaden just då samt om eventuella vidareutbildningar som finns i regionen, säger Camilla Rejdvik Pålsson vidare.

Att samtliga drygt 100 varslade ska få jobb i Landskrona är knappast troligt. men det finns jobb på hyfsat nära håll.
I Danmark söker man fortfarande mycket folk och jag är övertygad om att många från Haldex kan finna jobb över sundet, säger chefen på Arbetsförmedlingen.

Landskrona har fram till i måndags inte drabbats nämnvärt under finanskrisen gällande uppsägningar.
Arbetslöshetssiffrorna för Landskrona är i och för sig sämre än 2006 och 2007 men då ska vi vara medvetna om att det var två extremt bra år, säger Camilla Rejdvik Pålsson och avslutar.

Vecka 44 hade vi 1033 arbetssökande på arbetsförmedlingen och det är där det legat den senaste tiden. Dessutom har vi idag 76 lediga jobb och det är också ganska stabilt.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser