Annons

Kommunens 400 miljoner hos Carnegie säkrade

Carnegie som har i uppdrag att för Landskrona kommuns räkning förvalta cirka 300 miljoner kronor i svenska räntebärande värdepapper och cirka 100 miljoner i en global aktiefond miste igår sitt tillstånd för att bedriva bank- och värdepappersverksamhet.

Eftersom staten genom riksgälden övertagit ägandet av Carnegie har Finansinspektionen också beslutat ge banken tillstånden tillbaka.

Annons
 

Finansinspektionen har meddelat att kunderna inte kommer att påverkas och Carnegie har i ett pressmeddelande understrukit att kunderna ska hållas skadelösa av det inträffade. Detta innebär att kundernas insatta medel är säkrade.
– Vi bevakar naturligtvis utvecklingen nogsamt framöver, men ser ingen anledning till oro. Vi fortsätter som vanligt med det aktiva arbetet att förvalta kommunens medel, säger kanslichef Stefan Johansson.

Läs mer om Carnegie och kommunens samarbete:
Dystra prognoser

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser