Annons

Haldexvarslet:35 visstidsanställda får gå redan nu

Igår blev det klart att Haldex säger upp 105 anställda i de båda anläggningarna Haldex Brake och Haldex Traction. Detta gäller tillsvidare anställd personal.
Förutom dessa så slutar 35 visstidsanställda redan denna månad. Det är ett mycket hårt slag för de anställda på Haldex, säger Jonas Esbjörnsson, ordförande för IF Metalls medlemmar på Haldex Break.

Det är dock inte bara kollektivanslutna som får sluta trots att de är i majoritet.
Hos oss på Break handlar det om 50 på golvet och 30 tjänstemän. På Traction rör det sig om 18 från våra led och 7 tjänstemän, förklarar Jonas Esbjörnsson.

Fackordföranden väntar nu på besked från företagsledningen om när förhandlingar han starta.
De har lovat att inte dra ut på det. Därför hoppas jag att vi kan ta vår fösta sittning redan i slutet av denna vecka eller i början av nästa.

Jonas har själv jobbat på Haldex i dryg fyra år.
– Jag vet inte om jag kommer att bli en av de som sägs upp. Läget är mycket osäkert. Vi visste att det skulle bli nedskärningar men inte att de skulle bli i denna storleksordningen.

På IF Metalls lokalavdelning är man inte säker på att det kommer att räcka med att 105 man får gå.
– Vi hoppas att det räcken men jag tror inte vi har sett botten ännu, säger Jan Svensson, avdelningsordförande i IF Metall mellersta Skåne.

Vi vet ju att Volvo är en stor kund hos Haldex och så länge det går neråt för biljätten så lär det inte ljusna för Haldex. Men som sagt, jag hoppas att jag har fel, avslutar Jan Svensson.

Läs mer:
Kommunen förbereder insatser för varslade
105 personer varslas på Haldex

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser