Annons

Saftig taxa för tillsyn

Miljöförvaltningen höjer taxorna rejält för olika former av tillsyn.
När det gäller tillsyn av mindre och medelstora företag så höjs taxan från 600 kronor till 820 kronor i timmen.
– För kontroll av livsmedelshantering höjs timtaxan från 670 till 870 kronor per timme. Skälet är att vi legat lågt med avgifterna tidigare, förklarar stf miljöchef Håkan Ärnflykt och efter en stund debatt ställde sig en enig miljönämnd bakom höjningarna.

De ökade taxorna väntas ge förvaltningen 145 000 kronor i ny intäkter och sammantaget ligger budgeten för tillsynen på drygt 1,6 miljoner kronor. Det är riksdagen som beslutat att tillsynen kan finansieras via avgifter från näringsidkarna.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser