Annons

Nordisk biblioteksvecka

Den Nordiska biblioteksveckan ”Kura Skymning 2008” har temat Kärlek till Norden och firas under veckan.

I kväll  klockan 19:00 äger därför ”Den stora högläsningen rum”. Högläsningen inleds av att P-G Påander från Föreningen Norden, läser en text av Eeva Kilpi. Vidare föreläser litteraturvetare Rikard Schönström på temat Kärlek till Norden.

2008 års tema är Kärlek till Norden
På få platser i världen är det så fredligt som i Norden och på få ställen umgås folken som om de var en enda stor familj. De nordiska länderna är självständiga nationer, men har delvis samma historiska bakgrund. De skandinaviska språken är grunden för vår gemenskap. Med lite god vilja kan de flesta nordbor kommunicera med varandra utan att behöva använda sig av engelska. Vi har även Föreningen Norden, en gemensam nordisk förening som arbetar för nordisk förbrödring och samförstånd över landsgränserna.

Läs mer om:
Föreningen Norden och Landskronaavdelningens digra kalendarium.

 

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser