Annons

Vattentornspatrullen har sett:

Frances McDormand spelar den ensamma Linda Litzke som jobbar på ett gym med Chad Feldheimer (Brad Pitt), den över överenergiska gymledaren och Ted Treffon (Richard Jenkins), förre detta ortodoxiska pastorn, numera något för gamla gymchef.

Filmen är fylld av sorgliga karaktärer, fast på ett hjärtligt sätt. Osbourne Cox, spelad av John Malkovich, före detta CIA-agent som ”inte har ett alkoholproblem”, slutar sitt jobb och börjar skriva på sina memoarer. Han fru Katie Cox, Tilda Swinton, som kanske är den minst engagerade karaktären i filmen, är otrogen med Harry Pfarrer.
Harry (George Clooney) är en mycket fåfäng kvinnokarl som ägnar sig åt nätdejting och att bygga sexleksaker i källaren. Som om inte det vore nog är han gift med en barnboksförfattare och är grymt paranoid. Hur som haver, Linda och Chad hittar Osbournes memoarer, i tron av att det är hemliga CIA uppgifter försöker de sälja informationen till ryska ambassaden. Något som inte går helt enligt planerna.

Storyn kan kännas dum och något tunn, men det fungerar och är betydligt smartare än vad man kanske först tror. Det är smart skrivet och skådespelet är lysande. Filmstjärnor får lämna sina hjälteroller och blomstra som töntar. Man förstår varför brödarna Coen jobbat med till exempel Clooney förut.

Burn after reading är fylld av svart humor, det är en politisk satir, vilket man skall ha i åtanke. Kanske går den inte hem hos alla men den är helt klar värd att ses, och helst utan för mycket vetskap om vad filmen handlar om.

De första femton minuterna tror man att man vet vad filmen har att ge, men det är först då filmen sätter gasen i botten.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser