Annons

Gymnasieelever deltog i FN-rollspel

Kläderna utgör en viktig del av framträdandet i FN. Det fick fem elever Justus Tranchell-gymnasiet erfara när de deltog i FN-rollspelet Climate Change Conference vid Goldberg-Gymnasium i tyska Sindelfingen.
– Eftersom det fanns en speciell klädkod man skulle följa fick jag köpa en ny kostym, berättar Carl Nielsen som tillsammans med klasskompisarna Ola Larsson, Emma Öberg, Maja Malmqvist och Evelina Weich läser andra året på samhällsprogrammet med miljöprofil.
– Vi fick en inblick i hur det kan gå till i FN och det var både intressant och jobbig, förklarar Emma Öberg som ingick i en av sju kommittéer med uppdrag att hitta lösningar på några av världens miljöproblem under fyra intensiva dagar.

Förslag
– Först fick vi ta fram ett förslag inom kommittén där vi spelade representanter för olika länder. Sedan diskuterades detta i hela församlingen och det blev stundtals riktigt heta diskussioner, minns Ola Larsson och alla samtal fördes på engelska.
– Det kändes först lite nervöst, men efter ett tag tänkte man på engelska, poängterar Evelina Weich med ett leende.

Initiativet till resan kom från lärarna Joakim Eringskog och Karin Warlin som ser en fördel i att eleverna kommer ut och får kontakt med kamrater från andra länder.
– Utbytet av erfarenheter och synpunkter är viktigt när man studerar och rollspel är en metod som fungerar, poängterar Karin Warlin som hoppas att man skall kunna fortsätta med projekt som sträcker sig utanför skolans geografiska ram.
– Vi har en del på gång, men det är för tidigt att berätta om några detaljer, avslutar hon och för elevernas vidkommande så kan de tänka sig att utveckla rollspelet i nästa års projektarbete.
– Det skulle vara kul om vi kunde göra något liknande här på skolan med ungdomar från de nordiska länderna, avrundade Carl Nielsen innan det var dags att berätta för klasskompisarna om det tyska äventyret.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser