Annons

Fotoutställning om varvet öppnar på Arkivens dag

I morgon, lördag, är det åter dags för Arkivens dag. Följdriktigt håller Arbetarrörelsens Arkiv i Landskrona öppet hus på Eriksgatan 66 kl. 10-14.
I samband med detta öppnar arkivet en ny varvsutställning, ”Alla bygga vi båten”, om arbete och gemenskap på Öresundsvarvet AB. Produktionen sker i samarbete med Varvshistoriska föreningen och Åke Persson, chefsingenjör och fd riksdagsman, som håller ett kåseri om sin tid på Öresundsvarvet.

Arkivet har bildmaterial alltifrån varvets uppbyggnad under 1900–talets andra decennium till dess nedläggning på 1980–talet. Perioden mellan 1967 till 1984 är dessutom i detalj fångade på bild av Landskronafotografen Bertil Persson vars samlade material återfinns hos Arkivet.

Arbetarrörelsens Arkiv i Landskrona är ett folkrörelsearkiv som arkiverar material från bland annat politiska föreningar, idrottsföreningar och fackföreningar. De specifika arkiven kan innehålla allt ifrån mötesprotokoll till videoband och fanor.
Arbetarrörelsens Arkiv har ett brett samarbete med olika grupper inom och utom kommunen, däribland Landskrona museum och Lunds universitet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser