Annons

Nya taekwondo framgångar

I Landskrona finns många duktiga utövare av Taekwondo.
Den gångna helgen fanns stans två klubbar representerade i Solna Hallen när den tredje av fyra deltävlingar i SM avgjordes.
Riktigt bra i från sig gjorde Tian Daos tio kadetter och juniorer.
– Våra deltagare var mellan 12-16 år och man kanske bör påpeka att sparkar mot huvudet inte är tillåtet i de yngre åldersklasserna, säger Kristina Karlsson, engagerad förälder i klubben.
– Sporten är en uddasport och samlar upp många ungdomar som kanske inte passar in bland bollsporterna och andra lagidrotter. Ledarna här gör ett stort socialt arbete utöver att vara duktiga instruktörer, poängterar Kristina Karlsson.
– Taekwondotävlingar är alltid lika spännande och vi behövde inte bli besvikna denna gången heller, säger Kristina Karlsson och lämnar följande resultatlista.

Guld:l Amra Nujanovic, Fredrik Kyrönen, Marko Budolika och Matilda Svensson
Silver: Andrias Maros, Lisette Kyrönen, Loke Asker och Mirijetta Boyarimi
Brons: Clara Soergel och Alex Jönsson

Annons
 

– Alla tio deltagare tog medalj och vi blev även tävlingarnas andra  bästa klubb. Nu kör vidare med träningarna och satsar på SM i Trelleborg i december, säger Gibriel Jatta klubbens chefsinstruktör.

Föreningen består av tre sektioner, Lund, Helsingborg och Landskrona.
Ungdomarna tränar i all tre städerna. I Landskrona gjorde vi oss dock av med vår lokal sedan Fritidsförvaltningen utlovat ett kampsportshus. Av de planerna blev det sedan alldeles tyst. Det är inte utan man undrar vad som händer med det löftet, avslutar Kristina Karlsson.


Av de tio utövarna från Tian Dao är fyra av ungdomarna bosatta i Landskrona. Dessa är Fredrik Kyrönen, Lisette Kyrönen, Clara Soergel och Alex Jönsson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser