Annons

Häljarp nysatsar på tjejfotboll

Häljarps damlag hade i år en riktigt tung säsong då laget förlorade samtliga matcher division 3.
Truppen var väldigt ung och inte riktigt mogen uppgiften, säger  Karl-Erik Johansson ordförande i föreningen och berättar att man till nästa säsong istället anmäler ett juniorlag i seriespel, allt i enlighet med Skånebolls nysatsning på tjejfotboll. På vilken nivå är för stunden inte helt klart.
För att inte äventyra grundstommen i vår unga trupp, kommer vi att bredda och förstärka tjejtruppen, tillsammans med anpassad träning på flera nivåer, säger Karl-Erik Johansson och menar att visa spelare rent av kan erbjudas utökad elitträning.

Vid senaste styrelsemötet beslutade föreningen att satsningen på tjejfotbollen kommer att fortsätta och även förstärkas inför nästa säsong. Samarbetet med andra klubbar vidareutvecklas, och de yngre åldersgrupperna kommer att integreras i juniortruppen vid lämpliga tillfällen. Avsikten är att basen för föreningens egen plantskola skall vara så bred, att det skapas möjligheter för alla spelare, samt för anmälan av flera lag i framtiden.

Annons
 

– Målet med satsningen är att inom två år, återinträda i seniorspelet med ett väl förberett damlag, poängterar Karl-Erik Johansson som även hoppas att nysatsningen ska locka till nyfikenhet hos talangerna i omgivningen.

Sen skapar den nya konstgräsplanen möjligheter. Nu hoppas vi på gynnsamt väder så att planen kan stå klar innan jul.

På herrsidan har klubben ännu inte klart med tränare inför nästa säsong något som dock ordföranden hoppas ha klart med i veckan.
– Vi har en del pusselbitar som ska falla på plats och detta är en av dessa, avslutar Karl-Erik Johansson och vi har kanske anledning att återkomma till Häljarp inom kort.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser