Annons

Minna Weurlander på torsdagslunchen

Till kantarellsoppan på torsdagslunchen på teaterrestaurangen utlovas även en rejäl portion passionerat, moget och ekvilibristiskt spel på konsertaccordeon av Minna Weurlander.

Minna Weurlander har spelat solokonserter runt om i Europa sen hon var 15 år. Hon är en mångfasetterad musiker som spelar allt från barockmusik till modern konstmusik.

Annons
 

Minna Weurlander kommer från Finland där hon som 14-åring började sina studier i Sibelius Akademins ungdomsavdelning, fortsatte därefter på solistlinjen och avslutade sin musik-magister utbildning med diplomkonsert 1997.

Som soloaccordeonist har hon fått flera utmärkelser i Finland och i Sverige och har vunnit flertal accordeontävlingar i Finland och utomlands.

Hennes första solo CD släpptes 1999 och fick fantastiska recensioner i hela Norden.  Idag räknas Minna Weurlander som en av de främsta accordeonisterna i sin generation. Hon är ytterst aktiv frilansmusiker och framträder ofta som soloaccordeonist, med sin ensemble Trio Fatale eller som solist med olika symfoniorkestrar.

På lördag släpps hennes nya soloskiva. Den innehåller musik från Sydamerika, Ryssland, och hennes egen musik. På skivan spelar hon även med sin Trio Fatale och Amandakvartetten.
 
I vanlig ordning är det bäst att boka bord  på tel. 0418-47 30 13.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser