Annons

Inget samarbete mellan BoIS och Asmundtorp

Det blir inget av med planerna på att starta upp Landskrona AIF.
Sedan i våras har diskussioner förts mellan Landskrona BoIS och Asmundtorps IF om att starta en ny klubb, Landskrona AIF. Tanken vara att den nya föreningen enbart skulle ha seniorverksamhet, vara elitinriktad och överta AIF:s division 2-plats.
I Asmundtorp skulle ungdomsverksamheten vara intakt och klubben skulle starta om med seniorverksamhet i division 7. I juli nådde klubbarna en överenskommelse.

Under hösten har reaktioner dock kommit från Asmundtorp att det skulle vara en för låg nivå att börja om i sjuan. Diskussioner om det rent sportsliga såväl som det ekonomiska har följt utan att klubbarna kunnat hitta en framkomlig väg. I förra veckan beslutade BoIS styrelse att bryta samverkansplanerna.
– Vi hittade helt enkelt ingen lösning, säger BoIS sportchef Mats Aronsson.

Annons
 

Studerat på Hammarby
– Vi har tittat mycket på hur Hammarby har hanterat detta med Hammarby TFF och sett hur framgångsrika man varit där. För fotbollen i Landskrona i stort tror jag detta hade varit en bra modell men nu blir det inget av och det är bara att beklaga. Eftersom det förekommit mycket spekulationer på stan och även bland spelare hos oss och i Asmundtorp, vill vi nu vara tydliga och göra klart att det inte blir något av med planerna, säger Mats Aronsson.

Nu hör det till saken att det var Asmundtorp som kom till BoIS och bad om hjälp med samarbetet.
– Jo, visst var det så, suckar Boris Johanssonsom som fram tills nu varit sportchef i AIF.
– Nu blir det istället så att många med mig lämnar föreningen och det gör jag med en stor klump i hjärtat.

– Detta är beklagligt. Det är detta vi kämpat mot under hela året, säger lagkapten Billy Magnusson som är den i dagens spelartrupp som varit längst i föreningen.
–  Vi genomförde en enkät inom spelartruppen om hur man ställde sig till samarbetet. 15 av 18 tillfrågade ansåg att detta var nästintill den enda framkomliga vägen, berättar han och väljer som nu istället att bli tränare i Borstahusens BK till nästa år.

– Det är formalia som stoppas av en mindre grupp medlemmar. Tittar man i styrelsen så finns det en majoritet för ett samarbete, betonar Boris Johansson.

Även avgående tränare Mikael Sander skakar på huvudet åt den uppkomna situationen.
– Jag har lärt mig oerhört mycket under året, säger han med ett snett leende och sällar sig till skaran som beklagar att det samarbetet strandat.

 Nu återstår att se hur Asmundtorp ska göra med organisation, tränare och spelartrupp inför kommande säsong samt om BoIS hittar en ny samarbetspartner.
– Det vore guld värt för Landskronafotbollen i stort om vi kunde tillämpa en samarbetsmodell typ den Hammarby har. Det behöver ju inte tvunget vara med en klubb inom kommunen, avslutar Mats Aronsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser