Annons

Stipendieregn över musiker

Styrelsen för Jaderska Musikfonden i Landskrona har beslutat att fördela årets stipendiesumman på 180 000 kronor på sammanlagt tio stipendier på mellan 5 000 och 25 000 kronor.

Nick Klaman, 17-årig trumpetare, och en nybildad kör i Glumslöv får 25 000 kronor vardera.
Cabaré Mix och flickkören Chorus Puella, får 5 000 kronor vardera.
Sex unga musikstuderande får 20 000 kronor vardera.

Annons
 

Ny trumpet på önskelistan
Nick Klaman är 17 år och går på Heleneholms Musikgymnasium i Malmö. Vid sidan om tar han privatlektioner för trumpetaren Jonas Wiik i Det Kongelige Kapel på Operan i Köpenhamn och för två musiker i Tolvan Big Band. En ny trumpet står högt på Nick Klamans önskelista.

Avknoppningen av Glumslövs Flickkör, X-kören, under ledning av organisten Christian Schultze tilldelas också 25 000 kronor. Ingen slutade i den populära flickkören, och till slut beslöts att flickkören åter skulle bli en renodlad högstadie- och gymnasiekör. Den nya X-kören utgörs av de besvikna 19-24-åringar, som ville fortsätta sjunga.
Den fristående och ofinansierade postgymnasiala kören har redan 22 medlemmar från Glumslöv och Landskrona. Stipendiet ska kören använda bland annat för att engagera en sångpedagog.

Bland 30 inkomna ansökningar valde styrelsen för musikfonden att ge stipendier på 20 000 kronor var till följande sex unga musikstuderande:

Jonathan Böiers, som går sista året på Lars-Erik Larsson Gymnasiet i Lund och vid sidan av skolan bl.a. tar lektioner i sång och slagverk.
Amelie Böiers, som går i musikklass i Lund och spelar fiol och tar sånglektioner vid sidan av skolan.
Hanna Edmundsson, som går tredje året på ett fristående musikgymnasium i Helsingborg och har bas som huvudinstrument jämsides med sång.
Sofie Edlund går på IB-programmet i Malmö och tar piano- och sånglektioner vid sidan av.
Anna Petersson går sista året på Lars-Erik Larsson gymnasiet i Lund. Hon tar sång- och pianolektioner vid sidan av skolan.
Anna Johansson är uppvuxen i Landskrona men har gått gymnasiet i Stockholm. Nu studerar hon vid musiklinjen på Geijerskolan i Ransäter.

Stipendierna delas som vanligt ut hos Dagmar Munck af Rosenschöld den 2 november på Elisabeth Jaders födelsedag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser