Annons

Falcons upp på fjärdeplats efter derbyseger

Landskrona Falcons kopplade direkt greppet i det nordvästskånska derbyt mot Munka-Ljungby. Efter en någorlunda jämn första period kunde hemmalaget sedan springa ifrån och vinna med klara 11-5 inför säsongen högsta publiksiffra, 586 åskådare.

Gästerna kämpade tappert men ungdomarna i Falcons var omutliga. Andreas Svensson såg till att hålla i taktpinnen under de inledande 20 minuterna då han bland annat svarade för ett hattrick. 4-2 efter första perioden som bjöd på ett intensivt men också småirriterat spel från båda lagen. Otäck var smällen då målvakt Daniel Linds utrusning och undanspark av bollen följdes av en trippelkollision. Efter ett tag kunde Munka Ljungbys anfallare ta sig av plan för egen maskin. Värre då för Falcons Stellan Roth som fick hjälpas av plan med kraftiga smärtor i foten.
– Det var en ordentlig stukning. Stellan får hoppa på kryckor ett par dagar framöver. Speluppehållet kommer lägligt, säger Falcons sportchef Petri Manu.

Annons
 

Falcons hade ledningen från början till slut och utöver några snabba repliker direkt efter ett par av Falcons mål så fanns inga skönhetsfläckar i hemmalagets spel.

Detta var tredje raka segern och nu väntar två veckors matchuppehåll innan laget tar sig an serieledande Växjö på bortplan den 9 november.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser