Annons

OS i Landskrona 2040 – en av många Öresundsvisioner

Gemensam öl och skattelagstiftning för Danmark och Sverige. Det hoppas kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg, m, skall vara verklighet 2040 och fler visioner om den verkligheten finns att beskåda på utställningen ”Öresundsvisioner 2040” som just nu visas på biblioteket.
– Vi har så mycket gemensamt och den här utställningen visar en del av de visioner som finns kring framtiden, förklarade Lennart Söderberg när han invigde utställningen som pågår veckan ut.

Drömmarna om ett stort Örestad har funnits länge och genom byggandet av bron och EU-medlemskap har tankarna fått ny livskraft.
– Regionen har en enorm potential och kan utvecklas till ett ekonomiskt centra att räkna med, menade Lennart Söderberg och ser Landskronas roll som spännande i sammanhanget.
– Vår stad ligger helt perfekt i regionen, omgiven av Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg. Det kunde inte vara bättre, påpekade han och uttryckte en vag förhoppning att OS 2040 kunde avgöras i Landskrona.
– Men då är tyvärr inte jag med.

Annons
 

Bakom utställningen, som speglar hur Öresundsregionen ska se ut om 30 år, står stiftelsen Realdania.
Man har ställt frågan fritt till danska folket och nu presenteras 20 av förslagen i en utställning som tidigare visats i Köpenhamn och Malmö.

Och i dag kan alla som vill veta mer söka ska sig till biblioteket och lyssna till en paneldebatt om Öresunds framtid som utgår från utställningen.
I debatten deltar representanter från Köpenhamns Universitet, Lunds Universitet, Malmö Högskola, Konstakademiets Arkitetetskole och den danska näringslivsorganisationen DI och debatten börjar kl 19.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser