Annons

Landskronahem gör sig av med bostäder i Norrestad?

Landskronahem har idag cirka 4000 lägenheter i kommunen och enligt företagets ledning är det en lagom andel i en stad av Landskronas storlek. Tidigare hade bostadsföretaget sitt största bestånd i stadens norra delar men det är en bild som har förändrats på senare år. Bland annat så köpte Landskronahem delar av kvarteret Juno samt fastigheter i närliggande kvarter.
– Vi försöker hitta objekt som finns på platser där vi har mindre bestånd. Därför har vi en strukturförändring på gång, säger bolagets ordförande Jac Nepérus till Landskrona Direkt och förklarar.

– Vi kommer med all sannolikhet att göra oss av med en del av vårt bestånd för att skaffa nytt i centrum. Antingen blir det köp eller så blir det någon form av byte.

Norr om Ringvägen
Vilket område i centrum som Landskronahem är intresserade av vill inte Nepérus gå ut med eftersom priset då kan gå upp, men klart är att de bostäder som man tänker göra sig av med ligger i Norrestad.
Jag vill inte vara exakt men det för sig om fastigheter norr om Ringvägen, säger ordföranden.
Anledningen till att jag inte vill gå ut med exakt vilka fastigheter eller hur många det rör sig om beror på att hyresgästerna inte fått reda på förändringen ännu och de ska inte behöva läsa om att de får en ny hyresvärd i media.

Diskussionerna har pågått en tid och på tisdag nästa vecka kommer nästa steg.
– Då har vi styrelsemöte och en av punkterna är just strukturförändringen, avslutar Jac Nepérus

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser