Annons

Olof kapsejsade i VM-rodden

Under lördagen avgjordes finalerna i kustrodd-VM i San Remo i Italien där Landskronaroddaren Olof Nilsson deltog i singelklassen.
 
Vägen till finalen gick via ett besvärligt försöksheat på fredagen där Olof strax innan startsignalen välte i den höga sjögången. Han tog sig dock upp i båten igen och kom iväg i det 8 km långa loppet. Efter en stund upptäckte Olof att han hade förlorat fenan. Detta innebar att styrning och stabilitet försämrades betydligt. Trots detta rodde han upp i fältet och slutade på 10:e plats. Därmed var han klar för A-finalen.

Vädret var bättre i finalen, lite över 20’C och lite mindre vind. Efter målgång visade det sig att Olof hamnade på 15:e plats av 37 startande båtar.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser