Annons

Knökfullt på Bluesmässan i Borstahusens kapell

Det var många som hade sökt sig till Borstahusens kapell på söndagkvällen.
De drygt 90 besökarna gungade med i bluestakt, applåderade och firade mässa med ”Hjärta och smärta” tillsammans med Blues Forever Bluesband och kyrkoherde Bengt Karlgren.

André Nyberg är församlingens ungdomspedagog, initiativtagare till mässan och sångare i bandet.
Det var jättekul att så många kom, tycker han. Både unga och äldre var väldigt tillmötesgående och verkade gilla musiken.

Annons
 

Att applådera i kyrkan – speciellt under en kvällsmässa med bluesmusik – är fullt tillåtet. Sköna, gitarrsolon och tung bluesgung ger ”applådklåda” i kyrkobesökarnas händer.
– Det finns en närhet och känsla i bluesen, tycker André Nyberg.
– Den är lättillgänglig och ligger väl till för kyrkans budskap. Texterna handlar om det som berör alla människor – om livet döden, glädje och smärta. I kyrkan pratar vi om samma ämnen även när vi spelar annan musik.

Blues Forever Bluesband består av ett kompisgäng ”gamla” drivna musiker som genom åren spelat i olika konstellationer, Ulf Asp på trummor, Christopher Kruse, bas, Bramwell Vesterlund, lead guitar och André Nyberg, sångare och gitarrist.
För ungdomspedagogen André Nyberg har musiken varit en stor del av livet, sedan tonåren.
– Jag är en ”50-talsnisse” som alltid gillat blues, country och äldre musik. Under de senaste fem- sex åren och tills nyligen har jag spelat i countrybandet Highway 40, vi turnerade mycket – mest i Danmark och Tyskland. Framöver, i december, kommer det att bli en countrymässa med Highway 40 i Sofia Albertina kyrka.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser