Annons

Toppbetyg till Dödergök

Södergök är Dödergök. Denna sorgefågel är också titeln på Katarina Wennstams  senaste bok. 518 sidor hisklig , spännande och engagerande  läsning som förhoppningsvis inte kan lämna någon oberörd.

Förlåt kära tågvärd att jag nonchalerade din uppmaning att visa biljetten. Förlåt familjen för att jag inte svarat på tilltal, lagat brunsås eller krusat bendelband.  Alla telefonförsäljare uppmanas återkomma så att jag  vänligt men bestämt kan  tacka nej till edra eventuella  erbjudanden.   Det här var en bra bok. En riktigt bra. En familjetragedi med många bottnar. Att östergök är tröstegök sägs också i den gamla ramsan men frågan är vad man kan trösta sig med  efter att ha läst det här. 

Wennstam berättar sin historia genom att använda den verklighet hon genom sitt journalistarbete sett alltför mycket av.  Om hur våld påverkar, om kvinnoförtryck och det som ibland kallas heder. Om maktobalans  och rättssystem, allt beskrivet på ett språk som är tillgängligt för alla. 
Den finns ännu inte på fina biblioteket men utan tvekan kommer den in snart..eller?
En bok att önska sig av farbror tomten …om man kan bärga sig!

Den får utan betänketid  FEM vattentorn!

Nästan relaterade länktips:

Läste följande artikel på GP.se i veckan:
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=310004

Andra gökar:
http://www.sofnet.org/index.asp?lev=3018&typ=1http://www.menyse.com/action/drink?drinkId=10395http://www.tuppjuck.com/index.php?inc=tuppslagsboken&ix=Munterg%C3%B6k

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser