Annons

Olof i italienska VM-vågor

Igår landade Landskrona Roddklubbs Olof Nilsson i San Remos 22-gradiga värme för att delta kustrodd-VM för klubblag.

Tävlingsformen är relativt ny och det är andra gången som ett officiellt sanktionerat VM genomförs med standardiserade båtar som är speciellt utformade för att tåla kraftig sjö. Banan är cirka 8 km lång och triangelformad.

Olof Nilsson tävlar i klassen CM1x som är herrseniorernas klass för singlar. Hans första kustroddtävling var Öresund Coastal Rowing i våras som också var Helsingborgs och Sveriges första. Som den minnesgode Direkten läsaren kommer ihåg så segrade Olof överlägset, när tävlingen avgjordes i Öresunds böljor.

I San Remo blir startfältet betydligt större med 37 startande båtar från åtta länder. Det kommer att handla om taktik, att kunna parera vågor, att hitta rätt till vändpunkterna som inte syns från start samt att använda krafterna rätt så att de räcker hela vägen. I samma klass återfinns bland andra tre Helsingborgare, en amerikan, en irländare, en britt, en kroat och en spanjor samt en mängd italienare och inte minst 19 fransmän.
Finalheaten avgörs under lördagen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser