Annons

Skånes första certifierade innebandygymnasium

Svenska Innebandyförbundet har beslutat om att Idrottsgymnasiet inom Landskrona-Kävlinge-Svalövs gymnasieförbund blir Skånes första Rek-certifierade innebandygymnasium.
– Att vi nu blir ett rekommenderat innebandygymnasium är en bra bekräftelse på den kvalitet vår utbildning har som vi tillsammans med Landskrona Falcons har skapat, säger Tomas Johansson, utbildningsdirektör.

Rek-certifierade innebandygymnasium finns endast på ett fåtal platser i landet och först ut tidigare i år var en gymnasieskola i Södertälje och en i Mora.
– Vi blir mig veterligen den första i södra Sverige. Det finns ett riksintag i Umeå men långt ifrån alla talanger i södra Sverige vill flytta dit och dessutom finns där  plats för alla som söker, säger Petri Manu, sportchef i Falcons som nu ser möjligheter att bättre hålla koll på  regionala talanger.
– Det är bara att titta på BoIS och vad Idrottsgymnasiet betytt för dem,  menar Petri Manu.

Annons
 

Eleverna på innebandygymnasiet bedriver sin specialidrott på skoltid med en av gymnasieförbundet anställd instruktör, Tomi Laamanen, som är block fyra utbildad innebandyinstruktör. Eleverna kan studera valfritt nationellt program på gymnasieförbundets alla skolor parallellt med sin specialidrott, som omfattar 300 av 2500 totala gymnasiepoäng. Eleverna på det rek-certifierade innebandygymnasiet i Landskrona erbjuds ett utökat omfång av innebandy, specialidrott a, b och c så att det sammanlagt omfattar 500 poäng.

– Vi har nu tre idrottsutbildningar som av sina förbund erhållit certifiering. Detta gäller fotboll, golf och nu också innebandy, avslutar Tomas Johansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser