Annons

Landskrona – vinnare i stadskärnekampen

Svensk Handel i Malmö presenterade för tionde året i rad siffror över handelns utveckling i regionen. Siffrorna visar att Landskronas cityhandel ökar mest i Skåneregionen med 12,4 %.
– Ökningen är störst när det gäller sällanköpshandel, det vill säga kläder, konfektion och fritid etcetera, med 17 %, säger Olle Anderberg på Landskrona Citysamverkan.
– Tidigare var det Citygross som stod för den positiva utvecklingen, men nu kompletteras lokala fina varumärken som till exempel Marc, Butik Mini med stora kedjor som H&M, Gina Tricot och Hemtex.

Arbetet med att förändra och utveckla Landskronas centrum har på senare år intensifierats bland annat genom bildandet av Citysamverkan. Samtidigt som butiks- och restaurangutbudet har breddats, sker parallellt flera arbeten för att utveckla stadsmiljön i och nära centrum. I Citysamverkan ingår fastighetsägare, handlare/restauranger och kommunen.
– Det är glädjande nyheter för oss i Landskrona. Men vi kan inte slå oss till ro nu, utan det fortsatta arbetet är minst lika viktigt, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande, (fp).

Annons
 

– Förutom fortsatt satsning på butiksutbudet i centrum måste vi arbeta för att öka tryggheten och att förändra befolkningssammansättningen, så att fler människor med stabila sociala förhållanden väljer att bo, vistas och handla i Landskronas centrum, avslutar Strandberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser