Annons

Protester mot 55-plus boende på Lägerplatsen

Ett 50-tal grannar till det planerade bostadsbyggandet på den så kallade ”Lägerplatsen” intill Exercisfältet protesterar nu mot planerna.

Grannarna vänder sig mot förslaget att bygga fyra fastigheter med vardera fyra våningar totalt 33 lägenheter med lika många parkeringsplatser.
Vi är rädda om den gröna oas och i vissa fall havsutsikt, som vi kan beskåda utanför våra fönster. Dessutom kommer byggnationen sannolikt att medföra att en stor del av våra tomter läggs i skugga. Det är menligt både för oss boende och för de växter som vi har i våra trädgårdar, heter det bland annat i protestskrivelsen som skickats till ansvariga vid Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen.

Annons
 

När frågan om bostadsbyggande på Lägerplatsen först behandlades i byggnadsnämnden så röstades förslaget igenom av den styrande Treklövern med stöd av sverigedemokraterna.

Socialdemokraterna var av motsatt uppfattning och enligt Roy Wernberg, s, skulle bebyggelsen skilja Granet från Exan och därmed ta bort lite av helhetsintrycket.
Dessutom kommer den gröna linje som finns ner mot Öresund att brytas, poängterade han medan ordförande Gerd Bernström, fp, menade att platsen lämpar sig väl för så kallat 55-plus boende.
Det finns inte så mycket mark i kommunen med läge som det här och jag kan inte se att det är något allvarligt ingrepp om man där bygger några hus, ansåg Gerd Bernström när nämnden beslutade att planeras för så kallade stadsvillor i fyra mindre kvarter i området.
Närmast har plan- och bygglovsavdelningen utrett möjligheterna för 55-plus boende med förslag om lämplig omfattning och utformningen av sådant boende. Ärendet kan komma att behandlas vid byggnadsnämndens oktobermöte.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser