Annons

Philip Andersson i EM-kval

BoIS talangfulla 16-åring Philip Andersson  har tagits ut till P92-landslaget som i slutet av månaden ska spela EM-kval i Kroatien. Med sig på resa får Philip sin tränare Stefan Mårtensson från klubbens U21-lag.
– Jag har följt 92:orna under hela året och tidigare varit iväg på ett del landslagsuppdrag med andra årskullar, säger Stefan Mårtensson vars huvuduppgift under EM-kvalturneringen blir att träna killarna.
– Men jag får även i uppgift att kolla in våra motståndares matcher. Agera spion, säger Stefan Mårtensson och ler.

Philip Andersson var aktuell för landslagsuppdrag redan i våras men ådrog sig då en fotledsfraktur och fick gå gipsad i sex veckor.
– Philip har en otrolig vinnarskalle och är ytterst målmedveten i sin fotbollsutbildning. Han har kämpat sig tillbaka från skadan och gjort en riktigt fin höst. Det är mycket glädjande att han nu får chansen i landslaget, avslutar Stefan Mårtensson.

Annons
 

Förutom värdnationen Kroatien ställs Sverige även mot Serbien och Moldavien.

Väl inne på EM-kval så kan vi meddela att Ivo Pekalski har tvingats tacka nej till P18-landslagets EM-kval som inledds till helgen. Hans lårskada sätter stopp för spel. Ivo får istället stanna hemma och fortsätta sin rehab-träning. Förhoppningsvis ska han kunna vara spelklar till de avslutande matcherna i Superettan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser