Annons

Westin överväger politisk timeout – för mycket trakasserier

Det rådde stundtals en hätsk stämning på Rådhustorget på lördagsförmiddagen.
En rejäl visselkonsert och burop mötte ordförande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Erik Almqvist, när han skulle hålla torgmöte.

På plats bland SD-sympatisörer, torghandlare, flanörer, fackliga förtroendemän från Lärarförbundet fanns även fritidspolitiker från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Men även ungdomar från Ung Vänster som delade ut visselpipor och förde oljud när Erik Almqvist skulle hålla sitt tal.

Annons
 

En av flera socialdemokrater på plats var Anders Westin som bland annat är ledamot i kommunstyrelsen och andre vice ordförande i omsorgsnämnden.
– Jag var där för att lyssna till vad sdu hade att framföra och hade avböjt visselpipor från Ung Vänster.  Men när sdu-ordföranden påstod att det var vänsterextremister som bröt mot grundlagen, så buade jag och många med mig, det ska villigt erkännas. Det är vardagsmat på torgmöten. Det har jag själv fått erfara otaliga gånger, säger Anders Westin som enligt egen utsago då fick en mobilkamera tryckt i huvudet med uppmaningen att ”bua igen”.
När jag sen upptäcker att jag figurerar på en privat blogg samt på bild på partiets nättidning blir jag beklämd. Och mycket riktigt gick min telefon sedan varm hela helgen. Jag vill inte påstå att några hot framfördes men helt klart kan det betraktas som trakasserier, menar Anders Westin som på måndagen lämnade in en polisanmälan.
– Jag överväger nu en politisk timeout. Jag kan inte jobba i ett politiskt landskap när det ser ut så här, säger han uppgivet.
Det fanns till och med en anonym kommentar där någon drar in min pappa. Det är just hur lättvindigt man publicerar mobilkamerabilder tagna mot min vilja samt i övrigt släpper fram anonyma kommentarer som jag vill få prövat, avslutar Anders Westin.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser