Annons

Medaljregn över Landskrona Taekwondo Akademi

I helgen skickad Landskrona Taekwondo Akademi 13 utövare till Malmö och Södra Cupen 1, en tävling som ger rankingpoäng till ett regionallt lag, i detta fall region Söder. Det gick riktigt bra för landskronaklubben då man totalt hamnade på andra plats endast slagna av arrangörsklubben Po-Eun.

På plats i Malmö fanns cirka 150 deltagare som kämpade om medaljerna.
–  Det handlar om ett helt nytt koncept där tanken är att man ska plocka ut fyra regionslag i Sverige, som sen ska mötas i lag norr, väst, öst och syd. Uttagningsprocessen för ett regionslag innefattar två stycken Södra Cuper och ett DM, som slutligen avgör vem som ska bli uttagen, förklarar Johan Berg som tillsammans Ermin Kahriman och Ahmed Abdul-Fattha coach utövarna från Landskrona.

Annons
 

Landskrona Taekwondo Akademis kamplag har tränat hårt och målmedvetet, vilket syntes på såväl prestationer som i resultatlistan.
–  Speciellt våra tjejer lyckades väldigt bra och var de som överraskade mest av våra tävlande i helgen, säger Johan Berg och berättar att utövarna tränat flera pass i veckan under hela sommaren för att föreberett sig inför höstens viktiga tävlingar.
Vi har i dagsläget cirka 20 tävlande varav fem  är tjejer i åldrarna 8-20 år. Det är väldigt bra för sporten att vi har unga killar och tjejer som tränar och tävlar med den passion dom har, det ser bra ut för Svensk Taekwondos framtid,  poängterar Johan Berg avslutningsvis.

Resultatlista Landskrona Taekwondo Akademi i Södra Cupen 1
 
Rebecca Lesenius, Kadett, Nybörjare, -55, GULD
Sanna Daglawy, Minior, Nybörjare, -34, GULD
Samira Daglawy, Minior, Nybörjare, -40, GULD
Muhammed Abdul-Fattha, Minior, Nybörjare, -34, GULD
Selver Mahmutovic , Junior, Nybörjare, -73, GULD
Emil Basic, Junior, Nybörjare, -63, SILVER
Gabriel Berg, Minior, Nybörjare, -40, SILVER
Ilija Veselinovic, Minior, Nybörjare, -37, BRONS
Hugo Brodin, Minior, Nybörjare, -30, BRONS
Thorbjörn Lesenius, Minior, Nybörjare, -40, BRONS
Phi Pham, Junior, Nybörjare, -63, BRONS
Nelson Nyberg Marmell, Minior, Nybörjare, -28, BRONS
Bilal Abdul-Fattha, Minior, Nybörjare, -28,

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser