Annons

Internationella BarndagenBarn stöttar Rädda BarnenMassvis av finfin konst finns idag till försäljning på Rockadens Förskola.

Idag har man uppmärksammat den internationella barndagen på Rockadens förskola.
Den internationella barndagen hör samman med Förenta nationernas konvention om barnens rättigheter. Redan 1953 uppmuntrade Förenta Nationerna alla stater att skapa en barndag. I Sverige firas barndagen den första måndagen i oktober, vilket alltså infaller idag. På denna dag är det tänkt att alla delar av samhället ska fokusera på barnets behov och rättigheter.
– Vi har låtit barnen uppmärksamma dagen genom de fått gjort fina konstverk som föräldrarna för köpa när de kommer för att hämta sina barn. Det serveras dessutom kaffe, saft och småkakor. Alla pengar som vi får in går oavkortat till Rädda Barnen, hälsar förskollärare Göran Andersson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser