Annons

Peter Brobergs minne hedras med bro

Byggnadsnämndens ordförande Gerd Bernström tillkännagav igår vid ett symposium på Landskrona Teater tillägnat den välkände landskronaarkitekten Peter Broberg att den öppningsbara bro som i framtiden kommer att knyta samman Södra Centrum/Jönsaplan och Nyhamn får namnet Peter Brobergs bro.
Kommunen planerar att bygga bron om några år.
– Det är i detta område som Peter oftast rörde sig i Landskrona. Här fanns hans kontor och här kom också idén om en öppningsbar bro redan 1996, säger Gerd Bernström.

Peter Broberg och hans engagemang för Landskrona stod i fokus under torsdagen då ett symposium hölls på Landskrona Teater. Dagen ville engagera och inspirera andra verksamma inom samma kärnområden som hans, nämligen samhällsplanering, arkitektur, humanteknologi, regional kultur och identitet.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser