Annons

Allmänheten tillbaka på Läktarbadet

I takt med att skolornas mål för simundervisningen uppdaterades 2007, inte minst till följd av de drunkningsolyckor som inträffat bland skolbarn i Landskrona, så ökade efterfrågan på tider för skolornas simundervisning. Med anledning av detta så beslöt Fritidsnämnden i Landskrona att stänga Läktarbadet för allmänheten, allt för att bereda mer tid och plats till simundervisning för barn.

I stället hänvisades allmänheten till Karlslundsbadet och den 25-metersbasäng som finns där.
– De stängde dörren för oss förra hösten efter över 30 års tradition. Och sedan dess har det inte blivit något bad, bastu, avkoppling, trivsel eller någon social samvaro på badet.  Vi var inte fler som motionssimmade än att vi skulle kunna samsas med skolbarnen, säger Bo Sjögren, en av många som höll till på Läktarbadet och som protesterat ljudligt och skrifligt .

Annons
 

– Karlslundsbadet i all ära, men det är till för familjer och ungdomar och inte för motionssimning.

De höga protesterna har nu gett resultat. Sedan förra veckan har Läktarbadet åter slagit upp portarna, om än med kortare öppettider. På tisdagar och fredagar kan nu den som vill motionssimma  och basta på Läktarbadet mellan klockan 13-15.
– Det spelar inte så stor roll. Vi är jätteglada att vi åter får vara på Läktarbadet, säger Bo Sjögren som nu försöker samla sina tidigare kompisar,  såväl damer som herrar.
– Vi var nästan 60 personer som umgicks på badet. Det fanns till och med de som kom, men som inte badade utan bara bastade. Gemenskapen var kanon och därför ska vi försöka informera alla om att vi åter finns på Läktarbadet, säger en nöjd och glad Bo Sjögren.

FAKTA OM LÄKTARBADET
Läktarbadet togs i bruk den 11 september 1973. Simbassängen är 25×10,5 meter med 5 stycken simbanor. Vattendjupet varierar mellan 120-180 centimeter. Undervisningsbassängen är 6,6×6,8 m och har ett vattendjup på mellan 60-90 cm. Badet är öppet endast för vuxna över 18 år.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser