Annons

Kronan Volley cupsegrare!

I lördags avgjordes för första gången volleybollturneringen Lescelius Cup i Kvidinge sporthall och som slutvinnare i damklassen stod Kronan Volleybollklubb från Landskrona.

Cupen var öppen för lag från division 2 och 3  och hade samlat åtta skånska damlag. Kronan Volley som i år huserar i division 2 vann sin grupp klart efter tre raka segrar.
I semifinalen ställdes man mot Kristianstad och gick segrande ur den striden med 2-0 innan seriekollegan Lugi väntade i finalen.
Finalen var en pärs, vi vann första setet med 25-20 och Lugi kom igen och vann andra setet överlägset med 25-14, berättar Heidi Holm från Kronan som skulle få vara med om ett dramatiskt sista set. Lugi behöll kommandot i tredje och ledde fram till 13 poäng varvid Kronan övertog initiativet.
– Vi körde förbi och med kollektiva krafter, vi hade ju ingen avbytare, lyckades vi spika igen kistan och ta hem hela turneringen, avslutar Heidi Holm. 
Kronan VBK vann sist set med minsta möjliga marginal 16-14.

Annons
 

Fakta Lescelius Cup
Det var 35-års firande Åstorps volleybollklubb som svarade för arrangemanget i Kvidinge sporthall. Martti Lescelius är en av grundarna till klubben och har därför fått ge namn åt turneringen. 

Slutställning för damlagen:
1. Kronan VBK
2. LUGI A
3. Svedala C
4. KFUM Kristianstad
5. Åstorp VBK
6. Örkelljunga VK
7. IFK Helsingborg
8. Engelholm VS

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser