Annons

Ny bio i Teaterparken?

Med jämna mellanrum poppar biofrågan i Landskrona upp. De flesta är överens om att stan behöver en bio men var den ska finnas och vem som ska driva den, är en inte allt för lätt nöt att knäcka. Klart är att nuvarande Bio Maxim med största sannolikhet läggs ner 2010.
– Mitt kontrakt med hyresvärden går ut då och någon fortsättning lär det inte bli. Lokalen håller helt enkelt inte måttet, säger Marie Öhgren, ägare av Bio Maxim.

Kommunen har med anledning av problemet gett en grupp politiker i uppdrag att försöka hitta en lösning på frågan och nu har man lämnat ett förslag till Kulturnämnden.
– Vi har tittat på flera olika lösningar men den som känns mest intressant är att man bygger till teatern, säger Ola Stenfelt, folkpartist och ordförande i den tillsatta gruppen.
Den skulle i så fall byggas i anslutning till restaurangen och alltså ligga i riktning mot gamla järnvägsstationen. Restaurangen skulle då knyta ihop både teater och bio.

Annons
 

Inga beslut fattade
– Det ska dock sägas att inga politiska beslut i frågan är tagna. Kommunen ska nu ta ställning till det förslag vi lagt och därefter får de ansvariga titta på den ekonomiska biten
, poängterar Ola Stenfelt.

Om Kulturnämnden nappar på förslaget så innebär det troligtvis att Landskrona blir utan bio under en period på cirka tre år.
– Den kommer inte att kunna stå klar till 2010 då Marie Öhgren stänger Bio Maxim. En realistisk gissning är att allt kan stå klart till jubileumsåret 2013.

Förutom att biografen ska byggas så krävs även att någon ska driva den. Och det lär inte bli Marie Öhgren.
– Nej, Jag måste erkänna att jag inte är så intresserad av att driva en biograf i anslutning till teatern. Det får någon anan göra.

Marie har dock inte tappat sugen på att driva Bio Maxim.
– Inte på något vis. Efter en superhet biosommar så står vi framför en lika het höst med bland annat James Bonds nya rulle som har premiär den siste oktober, avslutar biografägaren.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser