Annons

Full fart på Selma

Hotell- och restaurangprogrammet på Selma Lagerlöfgymnasiet och Hotel Öresund har just nu 100 elever i årskurserna 1-3. Höstterminen har startat och elever som lärare ser fram emot en intressant höst med julmat som avslutning.

Under första året får alla elever prova på både kök, servering och hotell. Till andra året väljer de inriktning Kök och servering eller Hotell. I åk 3 har de APU (praktik) under hela höstterminen och det gör det möjligt för eleverna att vara utomlands eller någonstans i Sverige.
– I år har vi tre killar utomlands, en som är på restaurang Chili Magaluf på Mallorca där han varit under sommaren, så han kommer hem i oktober då säsongen där är slut. En kille är på Jolly Hotel Stendahl i Parma, Italien och den tredje är på Sölleröds Kro i Köpenhamn, säger Marie Henriksson, lärare på Selma.

Annons
 

En av anledningarna till att utbildningen är så populär är att den ofta leder till jobb omedelbart efter studenten. Att eleverna har mycket på fötterna när de slutar beror till största del på lokaliseringen av skolan.
– Vi är övertygade om det beror på att våra elever får en verklighetsbaserad utbildning från första dagen då deras yrkesutbildning sker på Hotel Öresund, en riktig arbetsplats där man möter riktiga gäster.

Nu är eleverna inte bara på Hotel Öresund och ute på praktik.
– Till våren ska vi resa till Stockholm där vi kommer att besöka riksdagen, Operakällaren och Café Opera, något större hotell och vandra i Gamla stan. Vi hoppas även att hinna med ett studiebesök på Hotell och restaurang utbildningen på Globen och äta lunch där, säger Marie Henriksson.

I förra veckan öppnades dörrarna till Restaurang Selma, elevernas egen lilla krog, som är inhyst alldeles bredvis Hotell Öresunds egen lunchrestaurang. Här kan man vid lunchtid på onsdagar och torsdagar äta allt från en enklare måltid till en trerätters middag.
  Platserna är begränsade så vi är tacksamma för bordsbeställningar på telefon 47 40 00, avslutar Marie Henriksson.

Vad som serveras samt aktuella recept från eleverna hittar du här.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser