Annons

Veckans läsarbilder

I söndags seglade de trogna läsarna Åke och Gunvor Johansson till Bäckviken för att ta en promenad på ön. Utanför Hakens Fyr fann de minnestavlan som förtäljer att den 28 september 1938 invigde landshövding Ramel att ön hade fått elektricitet.
–  Således 70 år sedan nu på söndag, konstaterar Åke som missade att ta en bild men istället bifogar en knippe trevliga bilder från i somras. Ett urval av dessa samt insända läsarbilder från den gångna veckorna hittar du nedan. Ett stort tack till alla som skickar bilder till oss. Tyvärr har vi inte möjlighet att publicera samtliga men ge inte upp. Nästa gång kanske det är din bild som finns med. Skicka in din bild till info@landskronadirekt.com märk mejlet ”Veckans Bild”.


– Då vi seglade hem hade vi en fantastisk solnedgång. Hur kunde vi glömma att föreviga den, säger Åke Johansson och skickar istället denna sköna bild från i somras.

Annons
 


– Svanfamiljen låg utanför campingen på Ven. Hanen vaktar när honan ligger på ägg. Och på tal om campingen så är nästa helg den sista helgen som det strävsamma paret Ljungqvist har öppet på campingens restaurang, lördag-söndag 12.00-17.00, meddelar Åke Johansson.


Och så avslutar vi Åkes svep med en härlig bild från hamnen Norreborg.


Bosse Madsen, såg skatorna i ett träd på Larvi koloniområde.


I onsdags tog Ludvig Hyrefelt denna bild i närheten av Säbyholms Montessori som visar resterna av en gammal tegelbyggnad…


…samma dag förevigade han denna fjäril som slagit sig ner på en höstaster.


Hur fina som helst är Andreas Adolfssos bilder. Denna från fortet hamnade här och som Veckans Bild valde vi hans foto på husen i Nyhamn.


– Det verkar som att stadens måsar har stormöte och ordföranden har en given plats menar Sara Johansson som tog bilden i lördags på bryggan nedanför Strandpaviljongen.


Det är härligt att se att Piotr Koppe börjar ge sig på ”levande måltavlor”
– Var och ”provsköt” på motocross i Saxtorp i lördags. Det var en häftig upplevelse och en del coola bilder, meddelar han och vi kan bara instämma.


Foto: Piotr Koppe


Landskronas nya jättar, även de förevigade av Piotr Koppe.


Välförtjänta applåder till Sven-Erik Thosteman under hans guidning på Kulturhusens dag. Foto: Fessor Evers.


En bra vattenspegling fick Bo Madsen till när han plåtade nere vid vallgraven.


Sofie Turesson kom på kusinen med att ”palla” ett äpple.


När Ingmarie Turesson var och kastade tidningar och lite annat nere i sopstationen vid kom denna jätte glidande…


… strax innan hade färjan passerat Ven där Eva Billberg stod beredd med kameran.


”Ljusfenomen från ovan” såg Helena Green i Borstahusens hamn.


Jenny och hennes hund Shiva plåtade av Sofie Turesson.


Grillkocken är sne´. Tur då att Lennart reste till Kreta.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser