Annons

Taekwondokämpar siktar mot EM och VM

Inom kort drar elitserien i Taekwondo igång med fyra tävlingar som ger rankingpoäng till landslaget. Först är det Svenska Cupen som går i Skellefteå, Malmö, Stockholm och slutligen avslutas elitserien med SM i Trelleborg i december.

Jasmin Kahriman och David Dragisic är två pojkar från Landskrona Taekwondo Akademi som båda är aktuella för kadettlandslaget. För att bli uttagna krävs dock seger i samtliga tävlingar.
Dessutom kommer två av Akademins seniorer, Ermin Kahriman och Saichon Rodmuang, att slåss om gulden på seniorsidan för herrar.

Annons
 

Blir Kadetterna uttagna kommer de att tävla för Sverige i Kadett EM i Kroatiens huvudstad Zagreb Kroatien nästa sommar.
Senioerena får chansen att tävla i VM som nästa sommar avgörs i Köpenhamn.

Till helgen kommer ett 15-tal utövare från Akademin att åka till Malmö för att tävla i Södra Cupen 1, en tävling som ger ranking poäng till ett regionallt lag. Det är ett helt nytt koncept där tanken är att man ska plocka ut fyra regionslag i Sverige som ska mötas.
– Våra kamplag tränar hårt och målmedvetet nu är det dags att skörda frukten av allt hårt arbete de lägger ner. Vi har från miniorer upp till junior och senior. Dessa utövare tränar flera pass i veckan och har gjort så hela sommaren för att förebereda sig inför höstens viktiga tävlingar, säger Johan Berg på Landskrona Taekwondo Akademi och avslutar.
– Vi har i dagsläget ca ett 20-tal tävlande varav hälften är barn under 10 år. Det är väldigt bra för sporten att vi har dessa unga killar och tjejer som tränar och tävlar med den passion dom har, det ser bra ut för Svensk Taekwondos framtid.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser