Annons

Fysträning på schemat för Viarpsryttare

Lotta Ringwall, ridlärare på ridskolan i Viarp, fick en idé om att ryttarna i föreningen skulle behöva mer allsidig träning. Kurskommittén tog tag i saken och nyligen var ett gäng förväntansfulla ryttare samlade i ridhuset.

Fystränare var AnnKatrin Persdotter som är aktiv både inom styrketräning, aerobics, kickboxning med mera och har sin häst på ridskolan. Utöver stretching och bålstabilitetsträning stod det också benstyrka samt koordination och balans på schemat.
– Många ryttare ser ridning som en motionsform som håller dem i form, menar AnnKatrin och för personer som rider för nöjes skull är det kanske så.
– Men för de ryttare vars mål och arbete är att utbilda hästar, tävla och som själv vill utvecklas, räcker inte enbart ridningen som fysisk träning. Det är viktigt att ryttaren är i god fysisk form, för att kroppen ska vara hållbar och klara av de olika fysiska krav som ställs, konstaterar AnnKatrin och avslutar.
– Men tyvärr glöms det oftast bort och man fokuserar helt på hästen när det egentligen är ryttaren allt utgår ifrån.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser