Annons

Säsongen igång för

Landskrona Asiatiska Förening kunde summera ett godkänt resultat när man nyligen medverkade på Septembercupen 2008 i Göteborg.  Förening ställde upp med tre fighters och fick med sig två medaljer, ett silver och ett brons, hem.

Edwin Pettersson gick i -63kg, en viktklass med enbart tre deltagare och mötte båda sin motståndare, båda från Ängelholm, i matcher om tre ronder. Den första matchen gick han mot Kristian Tadic. Edwin styrde stora delar av matchen. Han jobbade med mycket boxning och fick bra utdelning på många av sina kombinationer och vann. I andra matchen mötte han Alex Bring Palm och arbetade då mer genomtänkt. Detta då Edwin haft möjlighet att studera Alex stil och därför kunde undvika många av motståndarens tekniker. Edwin pressade sin motståndare i tredje ronden och körde rejält slut på honom, men det räckte inte till seger. Resultatmässigt blev det en silvermedalj för Edwin att ta hem till samlingen.

Annons
 

Tony Berglund gick i -79kg och mötte Pontus Wikberg från Ängelholm i sin första match, semifinal i viktklassen. Matchen präglades av väldigt avvaktande fighting från båda sidor och inledningsvis hade Tony svårt att komma igång. Han vaknade till i slutet av matchen, men lyckades inte plocka tillräckligt med många poäng för att ta hem segern. I matchen om tredje pris mötte Tony Tommy Strand från Fighter Kickboxning. Nu fick han ordning på fightingen och boxades mycket smartare. Dessutom tog han mer initiativ och vann matchen och fick därmed brons.

Katarina Pettersson gick i -55 kg, en viktklass högre än vad hon vanligtvis går. I sin första match, även detta en semifinal, mötte hon Therese Gunnarsson från Ängelholm. Katarina var inte riktigt på hugget under matchen och hade inledningsvis svårt att hitta sin distans. Mot slutet av matchen började hon hitta distansen och plockade en del poäng, men det räckte dessvärre inte till seger. I matchen om tredje pris mötte Katarina Kristin Skante från Fighter Kickboxning. Under första ronden jobbade Katarina på bra med sin boxning, hittade distansen mycket bättre och satte en hel tekniker. I slutet av andra blev hon emellertid för trött och tappade distansen och förlorade då viktiga poäng vilket avgjorde matchen. En förlust som gav en fjärdeplats för Katarina.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser