Annons

Fem vattentorn till Mamma Mia!

Mamma mia, here I go again, my my, how can I resist you?
Ja, hur kan man motstå dig? Nej, det går inte. Denna film är en av de charmigaste jag någonsin sett. Man klappar i takt och sjunger med till ABBAS underbara låtar vilka aldrig låtit bättre. Filmen är en överdos av glädje.

Att skådespelare har roligt under en inspelningen är ganska vanligt men här syns det verkligen att dom har haft en riktigt rolig tid tillsammans. Amanda Seyfried som spelar Sophie, den unga fröken som letar efter sin pappa, spelar med mycket liv och känsla. Pierce Brosnan (en av Sophies tänkbara pappor) som jag tycker har varit väldigt grå ända sen hans sista Bond film, lyser upp av charmighet. Och charm, det är Stellan Skarsgård och Colin Firth även fulla av.

Annons
 

Men, den som slår allt och alla är ändå Meryl Streep. Att hon är en av USAs bästa skådespelarinnor visste vi men här är hon helt outstanding. Så mycket känsla, så mycket trovärdighet!

Den enda nackdelen, som jag som ung kille kan se, är att det ibland blir väldigt mycket 40+ kvinno-larv och överdriven girlpower. Men att sedan försöka se det från mammas synvinkel gör så att man förstår att den är full med hopp och en självförtroendegivande film.

Oftast när man ser en musikal väntar man ut låtarna. Här väntar man PÅ låtarna. Ljudet sägs vara 51% av en film och när ljudet och musiken inte kan låta bättre, lyfter de upp de vackra grekiska miljöerna till otroliga höjder. Detta är en film man blir glad av och jag lovar att du kommer nynna på en av ABBAs låtar timmar efter filmen. Har du glömt nån av ABBAS låtar? Tveka inte, gå och se filmen direkt!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser